Králík pro spokojená bříška

Klárka: „Maminko, co bude dnes na oběd?“
Já: „Králík.“
Klárka: „Jů, já ho celého sním.“
Já: „To asi nezvládneš, je velký.“
Klárka: „Já ho sním celého, já mám moc ráda. Ani kousíček vám nezbude.“

Snědla sice sotva zadní nohu, ale k tomu dva knedlíky a hromadu vypečené „omáčky“.
Podle tohoto receptu z internetu jsem králíka pekla několikrát a postupně vylepšovala a zdokonalovala a nyní se tedy můžu podělit. Pro mě obrovská výhoda – dám do trouby a nestarám se, peče se samo ;-).


Suroviny na 4 porce:

  • 1 králík
  • 2 dcl vody
  • 1 dcl oleje
  • lžička mleté sladké papriky
  • 5 stroužků česneku nakrájeného na plátky
  • 2 cibule
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 3 lžíce jemného kečupu
  • sůl
  • špetka pálivého koření dle vlastního výběru – nedávám, peču pro dítě
  • lžička pepře – nedávám, peču pro dítě

Příloha:
Bramborový knedlík

Postup:
Králíka vložíme do přiměřeně velkého pekáče a zalijeme marinádou umíchanou z uvedených ingrediencí. Necháme odležet v chladu do druhého dne.

Vložíme do trouby a pečeme na 170 °C s ventilací pod poklicí a bez podlévání doměkka, cca 70 min. Ke konci pečení můžeme přidat trochu másla pro zjemnění omáčky.